Следвайте Гласове в Противоепидемичните мерки в страната отпадат от четвъртък -

...
Следвайте Гласове в Противоепидемичните мерки в страната отпадат от четвъртък -
Коментари Харесай

Отпадат всички COVID мерки у нас

Следвайте " Гласове " в 
Противоепидемичните ограничения в страната отпадат от четвъртък - 17 ноември. Това научи DarikNews.bg от Здравното министерство. За първи път Коронавирус ограниченията бяха въведени в България на 13 март 2020 година, единствено дни след първите регистрирани случаи на болестта у нас. Оттогава поетапно ограниченията бяха затягани и разхлабвани, наложи се даже затваряне на бизнеси и възбрана за пътувания. 

В последните дни здравните управляващи регистрират понижаване в двуседмичната заболеваемост, като към 16 ноември, тя е 69.62 инфектирани с ковид на 100 хиляди души. 
Действащите Коронавирус ограничения са в действие до през днешния ден - 16 ноември/сряда. Те включват условие за носене на защитни маски за лице в лечебните заведения, в профилираните институции за даване на обществени услуги и обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. 
Всички, които не са от едно семейство/домакинство,когато се намират наоткрити публични места, на които има скупчване на хора, трябваше да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 м. 

Работодателите и управленията във висшите образователни заведения имаха ангажимент да проветряват постоянно пространствата и да обезпечават стерилизация. Не трябваше да се позволяват на работа или в университета хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При опция и по преценка те трябваше да провеждат и отдалечена форма на работния развой (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени. 
В публичните и комерсиалните обекти бе наложително да може да се обезпечи отдалеченост от метър и половина, както и да има сложени дезинфектанти на входовете. 
Задължително бе и провеждането на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
От Здравното министерство оповестиха, че настоящата заповед няма да бъде удължавана след 17 ноември. Ведомството обаче продължава да следи развиването на пандемията и при регистриран напредък още веднъж ще се разиска въвеждане на противоепидемични ограничения, с оглед запазване здравето на обществото и понижаване на въздействието на коронавирусната зараза върху здравната система, както и за недопускане едновременното епидемиологично разпространяване на две болести с пандемичен капацитет – грип и COVID-19, се споделя в публично известие, което бе оповестено по-късно денем в уеб страницата на министерството. 
Към днешна дата броят на приетите в болница с COVID-19 пациенти е 541, като 59 от тях са настанени в структури за интензивно лекуване. Натоварване на здравната система не се регистрира, доколкото ангажиран е 4,8% от потенциала на болничните кревати по отношение на избраните за лекуване болнични кревати през предходните пандемични талази. Отчита се спад с 20% на броя новохоспитализирани лица на седмична база от началото на месец ноември, оповестяват още здравните управляващи.
С оглед навлизането в есенно-зимния сезон и растежът на заболяемостта от остри респираторни болести, районните здравни инспекции следва да осведомят лечебните заведения и прецизно да наблюдават за спазването на ограниченията по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, се споделя още в известието.
Здравните управляващи припомнят: Ваксинацията против COVID-19 и грип остава най-сигурният метод да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дълготрайни последствия за здравето.  
 
Източник: dariknews.bg
 
 
 
 
27 Sep 202294305 Sep 2022113807 Апр 2022317325 Март 2022149101 Март 2022210716 Фев 20224176КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022162015 Ное 202223616 Ное 202226524 Sep 20222723
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР